top of page
Domus_classica_banneri2.jpg

Verkkokauppa, joka on paljon enemmän kuin verkkokauppa

Home Improvement

Domus Classica on hattulalainen erilainen rautakauppa, joka palvelee asiakaskuntaa verkossa ja kolmessa myymälässä. Monikanavaisuus on Domus Classicalle elintärkeä – ilman myymälää ei ole verkkokauppaa ja toisin päin. Selkeä ja hyvin optimoitu verkkokauppa on rautakaupan tehokkain myyjä ja asiakaspalvelija.


Verkkokaupan arvo on suuri. Sen merkitystä ei voi katsoa vain myyntiluvuista, vaan täytyy ymmärtää kaikki se näkyvyys ja asiakaspalvelutyö, mitä hyvin optimoitu verkkokauppa tuo. Näin toteaa Domus Classican yrittäjä Pia Kuurma.

Domus Classica on palvellut asiakaskuntaansa monikanavaisesti jo reilut kymmenen vuotta.

– Valitsimme Nethitin toimittajaksi alun perin siksi, että he pystyivät tarjoamaan valmiiksi integroidun verkkokaupan ja kassajärjestelmän. Näin pystymme toimimaan yhdessä ja samassa järjestelmässä sekä myymälöissä että verkkokaupassa.

Vuosien varrella Domus Classica kokeili myös kansainvälistymistä. Ruotsin verkkokauppa ottikin hyvin tuulta alleen, mutta asiakaskunnan kulttuurierot, paikallisen postin kuljetusvaikeudet ja omien resurssien puute pistivät lapun kaupan luukulle.

– Kun idea kansainvälistymisestä tuli, ajattelimme, että tässä yhteydessä on hyvä kartoittaa myös muut verkkokauppa-alustat. Tutustuimme ja neuvottelimme lähes kymmenen toimittajan kanssa. Ja tulimme loppujen lopuksi siihen tulokseen, että meillä on jo nyt todella hyvä verkkokauppa-alusta, Pia Kuurma kertoo.

– Kyllä me varmasti lähdemme vielä uudelleen Suomen rajojen ulkopuolelle, mutta siihen pitää varata reilusti aikaa.

Domus Classican tarina alkoi Pia Kuurman aviomiehen Kimmon kartanosukutilasta, jota uusi sukupolvi alkoi laittaa kuntoon rakennus kerrallaan. Rakentaminen opetti ja samalla ylimääräisiä rakennustarvikkeita alkoi kertyä vanhaan navettaan.

– Tuli idea, että jospa me alkaisimme myymään niitä pois. Aluksi pidimme navettaa auki kolme tuntia viikossa aina sunnuntaisin. Viisi vuotta oli pelkkä navetta, mutta sitten mieheni Kimmon tultua mukaan yritystoimintaan, tuli tarve laajentaa liiketoimintaa, Pia kertoo.

Myytävät artikkelit kasvoivat asiakkaiden toiveista ja ehdotuksista ovista ja ikkunoista maaleihin ja muuhun vanhan rakentamisen tuotteisiin. Vuonna 2008 perustettiin verkkokauppa.

– Huomasimme heti, että verkkokauppa ja myymälä tukevat toinen toisiaan ja ovat myös riippuvaisia toisistaan. Monet haluavat tulla paikan päälle hypistelemään ja tunnustelemaan, vaikka ostaisivatkin myöhemmin tuotteet verkkokaupasta. Verkkokauppa taas toimii esittelijänä ja myyjänä.

Kun asiakaskuntaa alkoi tulla yhä enemmän Helsingin suunnasta, oli aika perustaa Helsingin myymälä. Hulppea tila Erottajalla toimii verkkokaupan ikkunana ja noutopisteenä. Viime vuonna avautui myymälä myös Tampereelle.

Handyman

Navetasta isoille kirkoille

Hardware Tools

Viides vaihde päälle

Korona-aika nosti Domus Classican myyntiä. Kodin laittamisen trendi ja verkkokaupan yleinen kasvu näkyivät siis myös Domus Classican luvuissa.

– Myymälät olivat monta kuukautta kiinni. Ilman verkkokauppaa meillä ei olisi ollut myyntiä ollenkaan.

Nyt yrityksen tavoitteena on selkeä kasvu. Sitä silmällä pitäen verkkokaupan tuotepuu, eli se miten tuotteet ja on jaoteltu, uudistettiin. Nyt uusien myyntiartikkeleiden ottaminen kauppaan on helpompaa ja silti kauppa palvelee hyvin kävijöitä.

– Verkkokaupan tuotepuun uusiminen oli iso työ, mutta Nethin asiantuntijoiden avulla se saatiin onnistuneesti maaliin. Aloitimme ensimmäistä kertaa myös markkinoinnin Facebookissa Nethitin kanssa. Luotamme, että ammattilaisten kanssa tehdyt panostukset markkinointiin näkyvät myös myyntiluvuissa.

Pia Kuurma kehuu Nethitin asiantuntijoita ja koko yritystä hyvästä palvelusta ja ennen kaikkea innostuneesta asenteesta.

– Meillä on tavoite, että verkkokaupan rooli on tulevaisuudessa nykyistäkin merkittävämpi. Henkilökunnan perehdyttämiseen, työvuorojen järjestelyyn ja liiketilojen ylläpitoon menee paljon resursseja, joita voisi käyttää toisinkin.

– Nethitin kaltaisen luotettavan ja innostuneen kumppanin kanssa on hyvä tehdä kasvusuunnitelmia. Olemme kulkeneet samaa matkaa jo yli kymmenen vuotta ja yhdessä on hyvä kasvaa myös jatkossa.

Yhteydenottopyyntö

Pyydä ilmainen esittelymme ja hinta-arvio. Tarjouspyynnön jättämisen jälkeen olemme yhteydessä puhelimitse. Palvelemme valtakunnallisesti.