top of page
Relaxation

Monikanavainen myynti tukee ECOteekin kasvua

Orange Juice

Mistä saada lisää kasvua, kun paikalliset markkinat eivät enää riitä? Tätä pohdittiin erilaisia luontaistuotteita myyvässä ECOteekissa pitkään, kunnes vuonna 2016 tuli aika ottaa ensimmäinen harppaus kohti Suomen laajuista myyntiä.

– ECOteekki on vuonna 1986 perustettu joensuulainen perheyritys ja toimimme pitkään eri luontaistuoteketjuissa. Niiden ohut tuotevalikoima kyllästytti ja kun päätimme perustaa oman brändin, halusimme avata myös oman verkkokaupan. Monikanavaisuuden avulla voimme tavoitella uusia asiakkaita ja lisää kasvua, ECOteekin yrittäjä Maria Korhonen kertoo.

Flowvy-järjestelmän valinta osoittautui lopulta helpoksi, sillä ECOteekki on käyttänyt Nethitin kumppanin SKJ:n palveluita jo yli kymmenen vuoden ajan.

– Olemme testanneet vuosien varrella monia eri kassajärjestelmiä ja heidän on ehdottomasti paras. Flowvyssä myymäläjärjestelmä, verkkokauppa ja varastonhallinta toimivat saumattomasti yhteen. Mitä vähemmän meidän tarvitsee käyttää eri järjestelmiä, sitä enemmän meille jää aikaa keskittyä omaan ydinosaamiseemme.

– Valikoimassamme on yli 8000 tuhatta eri tuotetta, joten verkkokauppa toimii myös eräänlaisena tuotekatalogina ja hakukoneena asiakkaillemme. Monet tutkivat tuotteitamme ensin verkossa ja tulevat sitten paikan päälle ostoksille, Korhonen sanoo.

Kun Korhoselta kysyy, mitä kaikkea ECOteekissa myydään, vastassa on hetken hiljaisuus. Kunnes puhe alkaa, eikä se meinaa loppua ollenkaan.

– Myymme esimerkiksi erilaisia luomuelintarvikkeita, luonnonkosmetiikkaa, homeopaattisia valmisteita, asusteita, ekologisia pesuaineita ja kodin tarvikkeita sekä urheiluravinteita. Myymälässämme voi nauttia myös erilaisista hoidoista ja hieronnoista, Korhonen luettelee.

Kattavan tuotevalikoiman ansiosta ECOteekin asiakaskunta hajautuu useisiin eri kohderyhmiin.

– Uskon monikanavaisuuteen – niin myyntikanavien kuin asiakassegmenttien suhteen. Maailma ja trendit muuttuvat tällä hetkellä kovaa tahtia ja hajauttamalla voimme pienentää riskejä. Tämä kevät on ollut hyvä osoitus siitä, että kaikki voi muuttua hetkessä. Tiedän kivijalkamyymälöitä, joiden myynti on ollut yhden kanavan varassa ja romahtanut täysin.

Myös ECOteekin kahden myymälän myynti on kärsinyt koronan takia, mutta onneksi verkkokaupassa on tehty tavallista enemmän ostoksia.

– Verkkokaupan ansiosta olemme onnistuneet pitämään kokonaismyyntimme normaalilla tasolla. Myynnin yhtäkkinen painottuminen verkkoon ei ole myöskään aiheuttanut meille merkittävästi lisätyötä, sillä kaikki hoituu edelleen yhden ja saman järjestelmän kautta, Korhonen sanoo.

Organic Soap Bar

Hajauttamalla turvaa
ja vakautta

Yhteydenottopyyntö

Pyydä ilmainen esittelymme ja hinta-arvio. Tarjouspyynnön jättämisen jälkeen olemme yhteydessä puhelimitse. Palvelemme valtakunnallisesti.