top of page
kari_kauhanen_860x400 (1).jpg

Lumise avasi verkkokaupan Ruotsiin ja
kasvatti liikevaihtoaan

Plant Shadow

Kun Suomen markkinat eivät enää riittäneet tyydyttämään ajoneuvo- ja työkonevaloja myyvän Lumise Oy:n kasvuhaluja, päätti yritys laajentaa liiketoimintansa Ruotsiin.

– Pimeästä talvesta huolimatta Suomen markkinat ovat melko kapeat kaltaisellemme erikoisliikkeelle. Ruotsin väkiluku on tuplasti isompi, mikä tarkoittaa myös reilusti enemmän myyntipotentiaalia, Lumise Oy:n yrittäjä Kari Kauhanen kertoo.

Lumisen myynti Suomeen ja Ruotsiin tapahtui aluksi yhdestä verkkokaupasta, jossa oli valittavana eri kieliversioita. Sittemmin yritys on lisännyt myös verkkokauppojensa määrää yhdessä Nethitin kanssa.

– Pari vuotta sitten ostimme tytäryhtiön Ruotsista ja perustimme sinne oman erillisen verkkokaupan, sillä halusimme panostaa kasvuun tosissaan.

Investointi kannatti, sillä Lumisen liiketoiminta on kasvanut Ruotsin myynnin ansiosta vauhdilla.

– Ruotsin osuus kokonaismyynnistämme on noin 30 prosenttia, josta verkkokauppa muodostaa noin puolet. Meillä on myös englanninkielinen verkkokauppa, minkä lisäksi harkitsemme toiminnan kasvattamista Norjaan. Kaikkia laajennushaaveita ei voi kuitenkaan toteuttaa kerralla, vaan on keskityttävä yhteen asiaan kerrallaan.

Kauhasen puheista voisi helposti päätellä, että liiketoiminnan laajentaminen uuteen maahan on käynyt helposti. Kahden eri maan myynnin hallinnoimisen eteen on kuitenkin tehty paljon työtä.

– Olemme tutkineet vuosien varrella monia eri toiminnanohjausjärjestelmiä ja etsineet niistä yhdistelmän, joka soveltuu parhaiten juuri meidän käyttöömme. Meillä on käytössämme eri järjestelmät esimerkiksi tuotehintojen ja tuotetietojen hallinnoimiseen, Kauhanen kertoo.  

Yksi mitä yrityksessä ei ole kuitenkaan vaihdettu kymmeneen vuoteen, on Nethitin tarjoama verkkokauppa-alusta.

– Nethitin verkkokauppa on toimiva ja luotettava, minkä lisäksi siihen on helppo integroida eri toiminnanohjausjärjestelmiä. Heidän ratkaisunsa vastaa hyvin myös meidän vaativiin tarpeisiimme.

– Koen, että Nethitin verkkokauppa on myös kohtuuhintainen sen sisältämiin ominaisuuksiin nähden. Myös ulkomaille laajentaminen on huomattavasti helpompaa, kun kustannukset on hyvin ennakoitavissa.

Kauhasen kokemusten perusteella Nethitin verkkokauppa myös skaalautuu hyvin erikokoisten yritysten tarpeisiin.

– Kun aloitimme yhteistyön Nethitin kanssa, myyntimme oli muutamia satoja tuhansia euroja. Nyt kokonaisliikevaihtomme on kasvanut yli 10 miljoonaan euroon, mutta heidän verkkokauppansa palvelee tarpeitamme silti loistavasti.

Abstract Background

Rahalle aidosti vastinetta

Yhteydenottopyyntö

Pyydä ilmainen esittelymme ja hinta-arvio. Tarjouspyynnön jättämisen jälkeen olemme yhteydessä puhelimitse. Palvelemme valtakunnallisesti.