top of page
monkijavarikko_860.jpg

Mönkijä Varikko tuplasi liikevaihtonsa  liiketoimintaneuvonnan avulla

ATV in Snow

Kun mönkijän varaosiin ja varusteisiin erikoistunut helsinkiläinen Mönkijä Varikko siirtyi Nethitin asiakkaaksi joulukuussa 2015, yrityksen liikevaihto oli hieman yli 400 000 euroa vuodessa. Tänä vuonna Mönkijävarikolla juhlitaan miljoonan liikevaihdon rikkoutumista.

– Liikevaihtomme kasvoi parin ensimmäisen vuoden aikana maltillisesti, kunnes vuonna 2017 päätimme ryhtyä hyödyntämään Nethitin liiketoimintaneuvontapalveluita. Sen jälkeen liikevaihtomme on kasvanut noin 200 000–300 000 euroa vuodessa, Mönkijä Varikon yrittäjänä yhdessä veljensä kanssa toimiva Ville Toivanen kertoo.

Nethit on toteuttanut vuosien varrella yli 200 verkkokaupparatkaisua, joten yrityksessä löytyy kokemusta monen eri toimialan tarpeisiin.

– Olemme pitäneet verkkokauppaa vuodesta 2013 lähtien, joten hallitsimme kyllä perusteet. Asiantuntijoiden avulla opimme kuitenkin ymmärtämään analytiikkaa, lukuja ja asiakkaiden käyttäytymistä paremmin.

Mönkijä Varikon kaiken liiketoiminnan kehittämisen perustana onkin toiminut Nethitin kolmen kovan koon kaava.

– Verkkokaupan liikevaihto koostuu käynneistä, konversioista ja keskiostoksesta. Kun mikä tahansa näistä luvuista kasvaa, myös liikevaihto kasvaa. Olemme laskeneet yhdessä asioita auki ja käynyt läpi paljon konkreettisia tapoja, joilla voimme vaikuttaa johonkin näistä luvuista ja tehdä parempaa tulosta. Nethit on perehdyttänyt meidät esimerkiksi markkinoinnin panoshyötysuhteen laskemiseen.

Myynnin kasvattaminen lisäksi Mönkijä Varikko on onnistunut tehostamaan myös sisäistä työskentelyään monikanavaisen myyntiratkaisun avulla.

– Verkkokauppa on päämyyntikanavamme, mutta meillä on myös kivijalkaliike Helsingissä. Aiemmin verkkokauppa ja myymälä eivät keskustelleet keskenään erilaisista integraatioista huolimatta. Työn tekeminen on huomattavasti helpompaa, kun saldot täsmäävät ja koko liiketoimintaa voi pyörittää yhden järjestelmän kautta, Toivanen sanoo.

Nethit on kehittänyt Mönkijä Varikon verkkokauppaan myös erikoisominaisuuksia Toivasen ja hänen veljensä toiveiden pohjalta.

– Sivuillamme on sisäinen varaosahaku, jonka kautta asiakas voi etsiä haluamaansa tuotetta. Nethit paransi asiakkaiden käyttäjäkokemusta lisäämällä tuotekorttien yhteyteen ominaisuuden, joka näyttää mihin kaikkiin mönkijämalleihin kyseinen varaosa soveltuu. Tämä helpottaa tuotteiden hakua, vertailua ja asiakkaan ostoprosessia huomattavasti. Tuotteet myös hakukoneoptimoituvat paremmin.

Toivasen suunnitelmissa on seuraavaksi ryhtyä hyödyntämään Nethitin tarjoamaa markkinointipalvelua.

– Olemme tehneet tähän asti markkinointia itse, mutta liiketoimintamme on kasvanut sen verran, että siihen ei tahdo enää riittää aikaa. Kun Nethitin asiantuntijat huolehtivat digimarkkinoinnista puolestamme, saamme keskittyä ydinosaamiseemme ja yrityksemme kehittämiseen.  

ATV Riding

Parempaa asiakaspalvelua ja kannattavampaa bisnestä

Yhteydenottopyyntö

Pyydä ilmainen esittelymme ja hinta-arvio. Tarjouspyynnön jättämisen jälkeen olemme yhteydessä puhelimitse. Palvelemme valtakunnallisesti.