top of page
Young Skier

Kivijalkamyymälä laajeni verkkoon

Paccanen_860 (1).jpg

Haave omasta urheiluvaateliikkeestä ehti hautua oululaisen Petteri Siekkisen mielessä useamman vuosikymmenen ajan. Kun mies viimein päätti ruveta tuumasta toimeen, kävi kaikki vauhdilla. Ensin aukesi kivijalkamyymälä Paccanen ja vain vuotta myöhemmin verkkokauppa.

– Vauhti meinaa välillä huimata päätä, etenkin kun Nethit pystytti verkkokaupan niin nopeasti. Aloitimme suunnittelun huhtikuun puolivälissä ja kesäkuun alussa tein jo ensimmäiset kauppani verkon kautta. Verkkokauppa tuo lisänäkyvyyttä ja myyntiä myös kivijalkamyymälään, Siekkinen sanoo.

Nethitin ripeä työtahti ei kuitenkaan tullut täytenä yllätyksenä, sillä ennen ensimmäistä yhteydenottoa Paccasella tehtiin tarkkaa taustatutkimusta eri verkkokauppatoimijoista.

– Kyselin muilta yrittäjiltä heidän kokemuksiaan ja Nethitin verkkokauppajärjestelmä pärjäsi vertailussa hyvin. Olen tehnyt pitkän uran palvelukehityksen puolella ja ymmärsin myös ne hyödyt, mitä SKJ:n ja Nethitin yhteinen myymälä- ja verkkokauppajärjestelmä Flowvy pystyy liiketoiminnallemme tarjoamaan.

– Kun myyn esimerkiksi ulkoiluhousut kivijalkaliikkeestä, saldo päivittyy automaattisesti myös verkkokauppaan. Yrityksessä työskentelee minun lisäkseni yksi vakituinen työntekijä, joten on tärkeää, että voimme optimoida työvaiheet ja keskittyä ydinosaamiseemme.

Laadukkaiden ulkoiluvaatteiden myyntiin keskittynyt Siekkinen vaatii laatua myös myyntikanaviltaan ja siksi miehellä oli jo suunnitteluvaiheessa mielessään tietyt kriteerit, mitä hän asetti verkkokaupalle.

– Työskentelin 25 vuotta teknologiateollisuudessa ja olen hyvin tarkka siitä, että asiat toimivat. Nethitin kanssa suunnitteluprosessi eteni jouhevasti ja he ottivat hyvin huomioon esimerkiksi verkkokaupan visuaaliseen ilmeeseen liittyvät toiveemme, Siekkinen kiittelee.

 

Nethitin asiakaspalvelulle mies puolestaan antaa arvosanaksi täyden kympin.

– Nethitin asiantuntijat pitivät minut jatkuvasti ajan tasalla ja he perehdyttivät meidät myös verkkokauppamaailman saloihin. Heidän kanssaan työskennellessä minulle tuli sellainen olo, että uskallan kysyä hieman tyhmemmiltäkin vaikuttavia kysymyksiä, eikä mikään jäänyt epäselväksi.

Verkkokauppa on ollut auki vasta pari kuukautta, mutta sen hyödyt ovat Siekkisen mukaan jo havaittavissa.

– Kokonaismyyntimme on kasvanut, minkä lisäksi kivijalkaliikkeessä käy nyt entistä enemmän asiakkaita. Verkkokauppa toimii ikään kuin näyteikkunana, joka houkuttelee ihmisiä liikkeeseen sovittamaan tuotteita.

Seuraavaksi mies aikoo panostaa hakukoneoptimoinnin ja Google-markkinoinnin kehittämiseen, jotta verkkokaupan ja myymälän näkyvyys kasvaa entisestään.

– Tiedän kokemuksesta, että verkkokauppa ei ole koskaan valmis. Aina on joku osa-alue, mitä pitää kehittää ja uudistaa. Mutta onneksi on olemassa Nethitin kaltaisia kumppaneita, joilta saan asiantuntija-apua ja sparrausta.

Downhill Single Ski

Verkkokauppa lisää myös kivijalan myyntiä

Yhteydenottopyyntö

Pyydä ilmainen esittelymme ja hinta-arvio. Tarjouspyynnön jättämisen jälkeen olemme yhteydessä puhelimitse. Palvelemme valtakunnallisesti.