top of page
Stiletto_Kimmo860x400.jpg

Uudistettu tuotepuu paransi Stileton käyttäjäkokemusta ja toi kilpailuetua

Traveling with Handbag

Jos olet joskus shoppaillut vaatteita tai kenkiä verkosta, olet varmasti huomannut, että kilpailu asiakkaista on kovaa ja tarjontaa riittää. Erottautua voi joko hinnalla, valtavalla valikoimalla tai loistavalla palvelulla. Nethitin asiakas Kenkä- ja Asusteliike Stiletto Oy on panostanut toiminnassaan etenkin jälkimmäiseen.

– Avasimme verkkokaupan Suomeen vuonna 2011 ja viisi vuotta myöhemmin laajensimme toimintaamme Ruotsin markkinoille. Vuonna 2017 käänsimme verkkokauppamme sisällön myös englanniksi ja lähdimme tavoittelemaan kasvua kansainvälisiltä markkinoilta, yrittäjä Kimmo Maijala kertoo.

Isojen vaatealan toimijoiden kanssa ei kilpailla kuitenkaan pelkällä brändillä, vaan vahvuudet on löydettävää muualta.

– Meidän valttimme on hyvä asiakaskokemus. Hyvin suunniteltu ja selkeä tuotepuu on tärkeä tekijä verkkokaupan käyttäjäystävällisyyttä mietittäessä. Jos asiakas saapuu verkkokauppaan ja navigaatio vaikuttaa hänestä hankalalta, ostopolku pysähtyy jo ennen, kuin se ehtii kunnolla alkaa.

Maijala tietää kokemuksesta mistä hän puhuu, sillä hän on nähnyt käytännössä, miten hyvin suunniteltu tuotepuu on kasvattanut myyntiä.

– Uudistimme verkkokauppamme tuotepuun puoli vuotta sitten yhdessä Nethitin kanssa ja etenkin Ruotsissa muutos on selkeä. Siellä ihmiset ovat tottuneet moderniin vaakasuuntaiseen päävalikkoon ja kun he saapuivat vanhaan kauppaamme, moni poistui välittömästi. Uuden tuotepuun myötä verkkokaupassa vietetty aika ja konversioprosentti ovat kasvaneet.

Kun ihmiset viihtyvät Stileton verkkokaupassa pidempään, sivusto myös nousee paremmin Googlen orgaanisissa hakutuloksissa.

– Mitä vähemmän meidän tarvitsee käyttää rahaa mainontaan, sitä kannattavammaksi liiketoimintamme muodostuu. Hyvät laatupisteet vaikuttavat myös siihen, millä hinnalla saamme maksetut mainoksemme näkymään, Maijala kertoo.  

Maijalan puheista on helppo päätellä, että mies seuraa tarkasti verkkokauppansa analytiikkaa, kannattavuutta ja niihin vaikuttavia tekijöitä.

– Sain suurimman oppini Nethitiltä, kun he aikoinaan suunnittelivat verkkokauppamme ensimmäisen tuotepuun. Olen hyödyntänyt Nethitin liiketoimintaneuvontaa siitä lähtien, sillä heillä on aina uusin tieto siitä, mitä alalla tapahtuu. Meidän täytyy kehittää asiakaskokemustamme koko ajan paremmaksi, jotta voimme vastata ihmisten jatkuvasti muuttuvaan ostokäyttäytymiseen, Maijala sanoo. 

Shoe Fitting

Pienemmällä rahalla enemmän näkyvyyttä

Yhteydenottopyyntö

Pyydä ilmainen esittelymme ja hinta-arvio. Tarjouspyynnön jättämisen jälkeen olemme yhteydessä puhelimitse. Palvelemme valtakunnallisesti.